Yord herfst logo
Home      Zoeken      

    Britse kinderen weten weinig over Kerst

    LONDEN (ANP) - Minder dan de helft van de Britse kinderen tussen de 7 en de 11 jaar weet dat met Kerst de geboorte van Jezus wordt gevierd.

    Dat blijkt uit een enquête van de Britse omroep BBC, waarvan de resultaten woensdag werden gepubliceerd. Van de ruim duizend ondervraagde kinderen in Groot-Brittannië gaf 44 procent het goede antwoord.

    Kinderen in Noord-Ierland bleken met 71 procent het best op de hoogte te zijn van het verband tussen het kerstfeest en de geboorte van de Heere Jezus.

    Reacties (2)

    spriet
    stagiair
    Quote bericht
    aantal posts:76

    hoeveel procent van de Nederlandse jongeren weten wat de kerstboodschap inhoud? kunnen we niet iets organiseren dat we gaan evangeliseren in Engeland, lijkt me wel leuk!!
    Sietse
    bezorger
    Quote bericht
    aantal posts:3

    "Kinderen in Noord-Ierland bleken met 71 procent het best op de hoogte te zijn van het verband tussen het kerstfeest en de geboorte van de Heere Jezus." Triest eigenlijk, dat het een godsdienst-oorlog vergt om mensen van hun geloof bewust te maken. Ik zou dan liever geen oorlog hebben, en minder mensen die weten dat kerstfeest over Jezus gaat. Zeg nou zelf: mensen die in vrede samenleven, zou dat niet veel Christelijker zijn dan mensen die elkaar doodmaken om discussies als "Het brood wordt vlees!" "Nietes!" "Welles!"