Yord herfst logo
Home      Zoeken      

Oog in oog met de prins

Vandaag ben ik samen met een vriend en oud-klasgenoot, Johan van der Have, naar de aangifte geweest van de nieuwste oranjetelg.
 
De dag begon vroeg vanmorgen. Om 06.10 uur ging de wekker. Na even snel gegeten te hebben ben ik om 06.45 uur vertrokken naar station Zwijndrecht. Daar had ik om 07.10 uur de trein op weg naar Den Haag Centraal. Bij Rotterdam Centraal even Johan opgepikt. Op Den Haag Centraal aangekomen, gingen we naar de al gereedstaande tram 17. Op weg naar het Oude Stadhuis aan de Groemarkt.
 
Om 08.15 uur arriveerden we bij het Oude Stadhuis. We waren niet de eerste mensen. Er stonden al vijf andere personen. Na ongeveer anderhalf, en een beschuit met oranje muisjes en een TV-interview verder kwam kroonprins Willem-Alexander aan. Hij was gauw binnen, dus begon het wachten weer. 
 
Om ongeveer 10.25 kwam de Kroonprins weer naar buiten. Luid gejuich . De naam was inmiddels al bij het publiek bekend. Familieleden en vrienden of de journalisten die buiten stonden, hadden de naam al doorgegeven. De Kroonprins nam uitgebreid de tijd om de felicitaties in ontvangst te nemen. Wij hadden ook een cadeautje meegenomen. Een bloemstukje.

Toen de Kroonprins voor ons stond hebben we hem eerst gefeliciteerd en daarna het cadeautje aangeboden. Hij bedankte ons nog voor onze komst naar Den Haag. Toen ging de kroonprins weer op weg naar zijn auto. Erg leuk om de Kroonprins eens van zo dichtbij mee te mogen maken. Hij is een hele spontane en hartelijke man.
 
Nadat Willem-Alexander vertrokken was, kwam premier Balkenende -hij was samen met Tjeenk Willink getuige- naar buiten. Ook de premier kwam nog even langs het enthousiaste publiek. Een bevriende fotograaf riep naar de premier: "Hier is iemand die graag met u op de foto zou willen." En ja hoor, Balkenende kwam even langs om samen met Johan en mij op de foto te gaan. Daarna moest hij weer snel weg voor een volgende vergadering.
 
Nadat de Premier was weggegaan hebben we het felicitatieregister in Paleis Noordeinde nog even getekend. Je kon nu door de hoofdingang naar binnen.

Al met al een geslaagde dag.
 
Gert-Jan de Wit (18), Hendrik Ido Ambacht









Ook iets bijzonders meegemaakt? Vertel Yord wat en mail je verslag of foto's naar info@yord.nl.

Er zijn nog geen reacties geplaatst.